[O2] FL Wymiana wyłącznika świateł na taki z funkcją AUTO
Zwiń
X
-
bez halogenów, elektryk powiedział kiedyś, jak chciałem halogeny że muszę wymienić boerdnez??? na lepszy model i dałem sobie spokój
Jutro sprawdzę dokładnie
dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
kobusz, czyli masz minta z halogenami
nad pedałami i lepiej sprawdź (np. kompem)Zamieszczone przez kobusznie sprawdzałem pod maską
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy, trochę w tym temacie, wymieniłem regulację natężenia światła w kokpicie wg instrukcji Biszczu i nie działa, działa tylko regulacja świateł, nie mam halogenów przednich.
Jeśli ktoś zna odpowiedź będę wdzięczny
pozdr
Zostaw komentarz:
-
-
Będzie pasować, tylko będą większe szczeliny.Zamieszczone przez kazek103Czy wyłącznik świateł z funkcją auto os Sperba będzie pasował do Octy II FL?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, jak zakodowac żeby na auto wlaczaly się mijania bez oświetlenia wnętrza? Że zmniejszona mocą zarowki?
Zostaw komentarz:
-
-
a czy ktoś wie czy taki przełącznik nie koniecznie z funkcją auto, ale z tym sreberkiem szło by przeszczepić do O1?
Zostaw komentarz:
-
-
Jest to numer do włącznika z foto jakie podałeś czyli :
1Z0 941 431 J -przełącznik wielofunkcyjny automatycznych świateł do jazdy ,świateł postojowych i do jazdy ,tylnego światła przeciwmgłowego ,reflektorów przeciwmgłowych , coming-home i leaving home .
Jest jeszcze 1Z0 941 431 H też z funkcją auto ale nie ma włączania przednich świateł przeciwmgielnych czyli z lewej strony jest tylko jeden piktogram świateł przeciwmgielnych tylnych .
Włączniki o numerach 1Z0 941 431 K i 1K0 941 431 F nie posiadają funkcji auto .
Zostaw komentarz:
-
-
Występuje tylko ten model , bo już jeden zamówiłem po numerze Vin i okazał się niewłaściwy tz. brak funkcji Auto.
Zostaw komentarz:
-
-
Proszę o podanie numeru katalogowego włącznika świateł z funkcją AUTO do Octavi II FLZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Będzie działał, na szafie będziesz miał spokój, natomiast w module 09 będzie błąd.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeszcze jedno pytanie , czy mogę wymienić zwykły wyłącznik na ten z auto bez kodowania.
Czy będzie działał , czy będą jakieś błędy.
Nie mam możliwości zakodowania na razie brak kabla.
Zostaw komentarz:
-
-
kazek103, bez przeróbki nie. Trzeba mieć kołnierz od Octy a środek dajesz od Superba.
Zostaw komentarz:
-
-
Czy wyłącznik świateł z funkcją auto os Sperba będzie pasował do Octy II FL?
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, też o tym myślałem ale to bezsensu.
Czy szyba z oryginalnym lusterkiem z czujnikiem jest taka sama jak w wersji bez czujnika?
Byłem w warsztacie wymieniającym szyby i powiedzieli że się podejmą odklejenia i przyklejenia nowego lusterka.
Zostaw komentarz:
-
-
Marcin i Ty takie rzeczy piszeszZamieszczone przez Enriquezmożesz jeszcze kupić czujnik i go schować gdzieś pod deską na trytrytkach.
Zostaw komentarz:
-
-
możesz jeszcze kupić czujnik i go schować gdzieś pod deską na trytrytkach.
wtedy na AUTO będzie zawsze działać CH/LH. Zyskasz CH/LH, jednak samo włączanie/wyłączanie z mijania na dzienne będzie jak obecnie. Sorry za offtopic.
Zostaw komentarz:
-
-
LUKI o długich to wiem. ale nie o to chodzi aby je za kazdym razem recznie włączać.
Zostaw komentarz:
-
-
yelonec, bez czujnika zmierzch/deszcz nie ruszy
CH możesz ustawić bez AUTO i bez czujnika zmierzch/deszcz - pociągniesz manetką długich przed wysiadką i masz jasność
w temacie jest opisane co trzeba ustawić VCDS
Zostaw komentarz:
-
-
a ja mam dodatkowe pytanie, bo nikt tego dokładnie nie napisał, albo ja nie znalazłem.
Czy w O2 FL jak się wymieni włącznik na ten z AUTO to dało by się zrobić aby zawsze działało CH/LH ? Czy żeby to wogóle zadziałało musi być ten czujnik światła?
Kolega mi aktywował tą funkcję i w maxi-dot ją widzę ale w praktyce nie działa.
Chcę aby było tak, że zawsze w położeniu AUTO włączają światła dzienne i CH/LH,
Zostaw komentarz:
-
-
Sprzedaję włącznik auto z Superba a nie pamiętam jak go przerobić by pasował pod O2 FL, wiem, że się da ( noc chyba, że się mylę), proszę nich ktoś wrzuci informacje co zrobić krok po kroku.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: