[O2] FL Wymiana wyłącznika świateł na taki z funkcją AUTO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    no bo powinieneś sobie właśnie wymienić go na taki z końcówką H najlepiej

Zostaw komentarz:

• kobusz
    odpowiedział(a)
    bez halogenów, elektryk powiedział kiedyś, jak chciałem halogeny że muszę wymienić boerdnez??? na lepszy model i dałem sobie spokój
    Jutro sprawdzę dokładnie
    dzięki

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kobusz, czyli masz minta z halogenami
    Zamieszczone przez kobusz
    nie sprawdzałem pod maską
    nad pedałami i lepiej sprawdź (np. kompem)

Zostaw komentarz:

• kobusz
    odpowiedział(a)
    wg etki 1K0937 087 H ale... nie sprawdzałem pod maską

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kobusz, a jaki masz bordnetz?

Zostaw komentarz:

• kobusz
    odpowiedział(a)
    Koledzy, trochę w tym temacie, wymieniłem regulację natężenia światła w kokpicie wg instrukcji Biszczu i nie działa, działa tylko regulacja świateł, nie mam halogenów przednich.
    Jeśli ktoś zna odpowiedź będę wdzięczny
    pozdr

Zostaw komentarz:

• misiek^wro
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kazek103
    Czy wyłącznik świateł z funkcją auto os Sperba będzie pasował do Octy II FL?
    Będzie pasować, tylko będą większe szczeliny.

Zostaw komentarz:

• kristofer55
    odpowiedział(a)
    Witam, jak zakodowac żeby na auto wlaczaly się mijania bez oświetlenia wnętrza? Że zmniejszona mocą zarowki?

Zostaw komentarz:

• Arti_r1
    odpowiedział(a)
    a czy ktoś wie czy taki przełącznik nie koniecznie z funkcją auto, ale z tym sreberkiem szło by przeszczepić do O1?

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    Jest to numer do włącznika z foto jakie podałeś czyli :
    1Z0 941 431 J -przełącznik wielofunkcyjny automatycznych świateł do jazdy ,świateł postojowych i do jazdy ,tylnego światła przeciwmgłowego ,reflektorów przeciwmgłowych , coming-home i leaving home .

Jest jeszcze 1Z0 941 431 H też z funkcją auto ale nie ma włączania przednich świateł przeciwmgielnych czyli z lewej strony jest tylko jeden piktogram świateł przeciwmgielnych tylnych .

Włączniki o numerach 1Z0 941 431 K i 1K0 941 431 F nie posiadają funkcji auto .

Zostaw komentarz:

• kazek103
    odpowiedział(a)
    Występuje tylko ten model , bo już jeden zamówiłem po numerze Vin i okazał się niewłaściwy tz. brak funkcji Auto.

Zostaw komentarz:

• Wojtenio
    odpowiedział(a)
    kazek103, 1Z0941431J -włącznik z funkcją auto do 02FL .

Zostaw komentarz:

• kazek103
    odpowiedział(a)
    Proszę o podanie numeru katalogowego włącznika świateł z funkcją AUTO do Octavi II FL
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Będzie działał, na szafie będziesz miał spokój, natomiast w module 09 będzie błąd.

Zostaw komentarz:

• kazek103
    odpowiedział(a)
    Jeszcze jedno pytanie , czy mogę wymienić zwykły wyłącznik na ten z auto bez kodowania.
    Czy będzie działał , czy będą jakieś błędy.
    Nie mam możliwości zakodowania na razie brak kabla.

Zostaw komentarz:

• Ayu
    odpowiedział(a)
    kazek103, bez przeróbki nie. Trzeba mieć kołnierz od Octy a środek dajesz od Superba.

Zostaw komentarz:

• kazek103
    odpowiedział(a)
    Czy wyłącznik świateł z funkcją auto os Sperba będzie pasował do Octy II FL?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    yelonec,

a to cztyał:???

Zostaw komentarz:

• yelonec
    odpowiedział(a)
    Enriquez, też o tym myślałem ale to bezsensu.

Czy szyba z oryginalnym lusterkiem z czujnikiem jest taka sama jak w wersji bez czujnika?
    Byłem w warsztacie wymieniającym szyby i powiedzieli że się podejmą odklejenia i przyklejenia nowego lusterka.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    możesz jeszcze kupić czujnik i go schować gdzieś pod deską na trytrytkach.
    Marcin i Ty takie rzeczy piszesz

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    możesz jeszcze kupić czujnik i go schować gdzieś pod deską na trytrytkach.
    wtedy na AUTO będzie zawsze działać CH/LH. Zyskasz CH/LH, jednak samo włączanie/wyłączanie z mijania na dzienne będzie jak obecnie. Sorry za offtopic.

Zostaw komentarz:

• yelonec
    odpowiedział(a)
    LUKI o długich to wiem. ale nie o to chodzi aby je za kazdym razem recznie włączać.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    yelonec, bez czujnika zmierzch/deszcz nie ruszy

CH możesz ustawić bez AUTO i bez czujnika zmierzch/deszcz - pociągniesz manetką długich przed wysiadką i masz jasność

w temacie jest opisane co trzeba ustawić VCDS

Zostaw komentarz:

• yelonec
    odpowiedział(a)
    a ja mam dodatkowe pytanie, bo nikt tego dokładnie nie napisał, albo ja nie znalazłem.

Czy w O2 FL jak się wymieni włącznik na ten z AUTO to dało by się zrobić aby zawsze działało CH/LH ? Czy żeby to wogóle zadziałało musi być ten czujnik światła?
    Kolega mi aktywował tą funkcję i w maxi-dot ją widzę ale w praktyce nie działa.

Chcę aby było tak, że zawsze w położeniu AUTO włączają światła dzienne i CH/LH,

Zostaw komentarz:

• Ayu
    odpowiedział(a)
    Sprzedaję włącznik auto z Superba a nie pamiętam jak go przerobić by pasował pod O2 FL, wiem, że się da ( noc chyba, że się mylę), proszę nich ktoś wrzuci informacje co zrobić krok po kroku.

Zostaw komentarz:

Pracuję...